Konsent Consulting engineers
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba

Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere

Traficul rutier este intr-un proces constant de redimensionare, ca raspuns la nevoia accentuata de mobilitate a populatiei, al cresterii a numarului de autovehicule si al dinamicii economice.

Proiectam si gestionam proiecte de infrastructura rutiera durabile, ce imbina utilitatea, raspund nevoilor economice, sociale si de mediu si surprind intocmai asteptarile tehnice, practice si estetice ale beneficiarilor.

modernizarea_dezvoltarea_infrastructurii_rutiere_konsent_inginer_consultant_fidic

 

AUTOSTRAZI

Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie sa se deplaseze repede, confortabil si sigur.

Aducem aceasta necesitate mai aproape de realitate: drumuri moderne, cu o capacitate mare de trafic, pe care se poate calatori in siguranta si intr-un timp mult redus, la standarde internationale si prin care progresul economic regional este neingradit.

Ne angajam expertiza si experienta in infrastructura prin proiecte ambitioase de autostrazi, contribuind activ la modernizarea si dezvoltarea economica si turistica.

Punem oamenii in miscare si ne concentram experienta tehnica si de management pentru a depasi limitarile logistice, financiare, ecologice sau de timp.

 

DRUMURI EXPRES

Proiectele de drumuri expres reprezinta o alternativa viabila de modernizare si fluidizare a traficului prin cresterea vitezei de circulatie si astfel reducerea timpilor de deplasare, cu un impact similar autostrazilor in ceea ce priveste dezvoltarea locala si regionala.

La fel ca si autostrazile, drumurile expres permit stabilirea de conexiuni rapide, sigure si mai putin aglomerate intre orase si regiuni, cu avantajul unor costuri de constructie semnificativ mai reduse si cu posibilitatea de a fi transformate ulterior in autostrazi care sa suporte un volum de trafic superior.

Ne aliniem tendintelor setate in cel mai recent Master Plan General de Transport si asistam proiecte de drumuri expres ce valorifica limitarile actuale de ordine topografic si financiar.

 

DRUMURI EUROPENE

Drumurile europene sunt veritabile axe de dezvoltare economica si turistica, avand misiunea de a conecta comunitati si puncte cardinale, printr-o retea de transport moderna, accesibila si rapida.

Ne implicam in dezvoltarea strategica a retelei de drumuri europene, asistand constructia si dezvoltarea acestor rute de importanta internationala, pe parcursul tuturor etapelor, in conformitate cu standardele de inginerie impuse de Comisia Economica a ONU pentru Europa.

Totodata, sprijinim extinderea si devoltarea axelor majore ce alcatuiesc reteaua transnationala europena TEN-T, de importanta economica strategica.

 

DRUMURI NATIONALE

Drumurile nationale principale si secundare reprezinta linii de legatura cu drumurile europene si cu cele judetene.
In ansamblu, acestea deseneaza o retea de legaturi intre principalele asezari urbane, punctele de frontiera si capitala.

Contribuim la implementarea proiectelor de modernizare si dezvoltare a drumurilor nationale, pentru un transport rutier durabil, care sa permita circulatia in conditii optime de siguranta si confort, indiferent de anotimp.

 

DRUMURI JUDETENE

Drumurile judetene au un rol important in dezvoltarea regionala, asigurand accesibilitatea localitatilor si conexiunea cu drumurile nationale, pe de o parte, si cu strazile urbane si drumurile comunale, pe cealalta parte.

Prin implicarea in proiecte de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, sprijinim imbunatatirea vietii locuitorilor, dezvoltarea economica locala si regionala si inlesnim legaturile dintre zonele urbane si cele rurale.

 

STRAZI URBANE

Strazile ocupa cea mai mare parte a spatiului public urban, au o functionalitate complexa si reprezinta adevarate axe de-a lungul carora se desfasoara viata economica si sociala a comunitatii.

Sprijinim revitalizarea si dezvoltarea unor strazi urbane moderne, capabile sa suporte un trafic pietonal si rutier fluid si sigur.
Redam identitatea strazilor care pun in valoare potentialul turistic al orasului si se integreaza cu succes in peisajul urban, completandu-i personalitatea.

Aspectul si utilitatea strazilor urbane asupra carora ne punem amprenta se completeaza reciproc si intampina asteptarile beneficiarilor directi – membrii comunitatii.

 

SOSELE DE CENTURA

Sosele de centura sunt investitii in fluiditatea si calitatea vietii rezidentilor, deoarece permit decongestionarea traficului intens din interiorul oraselor si inlaturarea disconfortului generat de vehiculele de mare tonaj: blocaje, zgomot, praf, trepidatii, circulatie ingreunata.

Planificam, proiectam si asistam implementarea unor rute alternative accesibile pentru cei care tranziteaza marile aglomerari urbane si gestionam provocarile de ordin tehnic, administrativ si topografic ce pot aparea in acest tip de investitii rutiere.

 

PODURI

Podurile sunt proiecte de infrastructura ce imbina functionalitatea cu siguranta si rezistenta.

Constructii robuste si strategice, capabile sa conecteze oameni si locuri si sa asigure o circulatie fluida, podurile ofera in acelasi timp solutii pentru pentru limitarile mediului natural si construit.

Dincolo de destinatia functionala propriu-zisa, podurile sunt constructii ce capata adesea o valoare emblematica, gratie inovatiei tehnice, arhitecturii robuste si distinctive.

Ne concentram expertiza in proiectarea de poduri care surprind nevoile locale, ofera continuitate si creeaza legaturi economice si sociale.

 

TUNELURI SI PASAJE

Traficul subteran constituie o extensie viabila a celui suprateran, acolo unde mediul natural ridica provocari sau volumul de trafic o impune.

Tunelurile, la fel ca si podurile, realizeaza legaturi si sustin suplimentarea nevoilor de trafic.
Totodata, aceste constructii ofera avantajul unui impact ecologic redus, reduc semnificativ poluarea fonica si vizuala si eficientizeaza utilizarea spatiului rutier.

Livram solutii multidisciplinare si inovative pentru proiecte performante de tuneluri, ce raspund asteptarilor autoritatilor si comunitatilor implicate.