Konsent Consulting engineers
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba

Energie conventionala

Cunoscand provocarile sectorului energetic si complexitatea cadrului legislativ aferent, supervizam si gestionam implementarea unor solutii inovative si sustenabile de modernizare si dezvoltare a sistemelor de producere si distributie a energiei electrice si termice si de crestere a a eficientei energetice.

sectorul_energetic_energia_conventionala_konsent_inginer_consultant_fidic

 

Chiar si in contextul exploatarii accentuate a resurselor regenerabile, cererea ridicata de energie la nivel mondial si nevoia de constanta a furnizarii determina o dependenta reala de resursele energetice conventionale.

In prezent, combustibilii fosili furnizeaza 85% din consumul de energie la nivel mondial, avand avantajul de a oferi preturi inferioare sistemelor neconventionale de producere a energiei si avantajul de a putea satisface neintrerupt nevoile consumatorilor.

Cu toate acestea, nu pot fi ignorate problemele cu care se confruna sectorul energetic traditional: tendinta de epuizare a resurselor si odata cu aceasta – cresterea preturilor, emisiile de gaze nocive poluante, necesitatea de redimensionare constanta.

In aceste conditii, e nevoie ca proiectele energetice sa propuna o energie sigura, eficienta, accesibila, corelata cu cererea si sa se concentreze pe conservarea resurselor epuizabile si protejarea mediului natural.

 

PETROL

Petrolul este principala sursa de energie primara la nivel mondial, astfel ca procesul de extractie si rafinare a petrolului va continua sa joace un rol important in satisfacerea cererii din sectorul energetic.

In ciuda eficientei energetice ridicate, exploatarea petroliera si utilizarea produselor derivate presupun o serie de riscuri si efecte ecologice: emisii de carbon si alti compusi chimici ce contribuie la efectul de sera, riscul deversarilor si generarea de deseuri solide toxice, cu impact asupra ecosistemelor naturale si a climei, in ansamblu.
Prevenim si contrabalansam aceste efecte prin studii de fezabilitate si studii de impact, consultanta tehnica si financiara pentru dezvoltarea si modernizarea terenurilor si platformelor petroliere onshore si offshore.

 

GAZE NATURALE

Gazele naturale reprezinta o resursa energetica cu traditie in producerea de energie electrica si termica, estimandu-se ca vor continua sa aiba o pondere importanta in acest sector.

Industria de extractie, procesare si distributie a gazelor naturale este sustinuta de cererea ridicata, la nivel global, insa avand in vedere ca reprezinta o resursa epuizabila, gestionarea sustenabila a acestora este un aspect de interes constant pe agenda energetica internationala.

Elaboram strategii de exploatare a resurselor de gaze naturale, cu un impact ecologic minim, solutii de gestionare a substantelor secundare utilizarii energetice si sisteme de furnizare eficiente si flexibile la cerintele consumatorilor.

 

CARBUNE

Carbunele este principala resursa utilizata in producerea energiei electrice, furnizand aproximativ 40% din totalul global.

Abundenta, pretul mic, larga raspandire si capacitatea de a asigura furnizarea stabila si eficienta cu energie sunt factori care au favorizat evolutia ascendenta a carbunelui pe piata energetica a ultimelor decenii.

In pofida acestor avantaje de ordin economic, nu poate fi ignorata problema emisiilor masive de carbon provenite de la centralele ce utilizeaza carbune si necesitatea de a controla daunele produse mediului natural.

Intelegand aceste realitati, concentram experienta si viziunea consultantilor nostri pentru a identifica oportunitatile de modernizare a vechilor centrale si de proiectare a unor unitati moderne, capabile sa transforme carbunele intr-o sursa de energie curata.