Konsent Consulting engineers
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba

Energie regenerabila

Printr-o colaborare activa cu actorii de pe piata energetica si o expertiza multidisciplinara, ne implicam in proiecte de valorificare a potentialului energetic al mediului natural intr-o maniera sustenabila, cu un impact ecologic scazut si la un nivel ridicat de eficienta.

sectorul_energetic_energia_regenerabila_konsent_inginer_consultant_fidic

 

Sectorul energiei regenerabile este la momentul actual intr-o etapa de dezvoltare, furnizand aproximativ 15% din totalul energiei produse si utilizate, la nivel mondial.

Nevoia de reducere a emisiilor de carbon pentru a contrabalansa efectele climatice nefaste, cererea tot mai ridicata de energie, costurile ridicate si fluctuante ale resurselor traditionale si deficitul acestora sunt factori care vor alimenta dezvoltarea accentuata a surselor „verzi” de energie pe parcursul urmatoarelor decenii.

De asemenea, distributia relativ uniforma a resurselor regenerabile, costurile de implementare in scadere, potentialul economic important si stabilitatea costurilor operationale pe termen lung sunt argumente importante in favoarea dezvoltarii solutiilor de energie regenerabila.

 

ENERGIE SOLARA

Abundenta si vasta raspandire, cat si scaderea costurilor asociate instalatiilor de captare si conversie fac din energia solara una din cele mai eficiente resurse regenerabile de energie termica si electrica.

In conditiile ratei actuale de dezvoltare, se preconizeaza ca pana in 2050, energia solara ar putea asigura cea mai mare parte a necesarului global de energie electrica, sustinand astfel eforturile de dezvoltare durabila.

Gestionam proiecte de implementare a unor sisteme eficiente si durabile de captare, stocare, transformare, distributie si utilizare a energiei solare, pentru utilizare la scara larga.

 

ENERGIA EOLIANA

Energia eoliana este una din cele mai practice si sustenabile surse regenerabile de energie electrica, fiind accesibila in orice regiune geografica in care vantul bate constant si energic.
Cu un impact ecologic extrem de scazut si o raspandire vasta, abudenta, energia eoliana se bucura de cea mai rapida dezvoltare din sectorul energiei electrice.

Contribuim la dezvoltarea parcurilor eoliene onshore si offshore si astfel la un viitor energetic curat incepand de la etapa de localizare, testare a fezabilitatii, evaluare a potentialului energetic eolian si pana la proiectare, management de proiect si supervizare.

 

ENERGIE HIDROLOGICA

Energia hidrologica (hidraulica) este cea mai generoasa si ecologica resursa energetica regenerabila din lume, cu o veche traditie de utilizare, gratie numeroaselor beneficii: raspandirea vasta, costurile scazute, impactul redus asupra mediului si posibilitatea de exploatare economica pe termen lung.

In prezent, forta cursurilor de apa reprezinta a doua sursa mondiala de electricitate (16% din totalul mondial), cunoscand o dublare a potentialului in ultimii 40 de ani.

Suntem constienti ca exploatarea energetica hidrologica necesita o intelegere profunda a ciclului apei si a contextului ecologic, cat si o abordare ce inglobeaza toate circumstantele de ordin tehnic, social, economic si legislativ.

Ne implicam in proiecte de evaluare si dezvoltare a potentialului hidrologic, cat si de imbunatatire a sigurantei amenajarilor hidroenergetice (baraje si rezervoare).

 

ENERGIE GEOTERMALA

Energia geotermala, exploatand activitatea tectonica si vulcanica a scoartei terestre are, prin raspandirea sa aproape omniprezenta, potentialul de a fi folosita oriunde in lume si este una din putinele resurse regenerabile ce pot constitui un flux continuu, neintrerupt penru producerea energiei termice si electrice.

Exploatate corespuzantor, resursele energetice geotermale reprezinta o oportunitate extraordinara de a limita folosirea combustibililor fosili si astfel, de a furniza o energie curata, accesibila, cu un impact minim pentru mediul inconjurator.

Identificam oportunitatile de exploatare a energiei geotermale si sustinem dezvoltarea unor solutii inovative, pentru un viitor energetic sustenabil.

 

ENERGIA BIOMASEI

Utilizarea reziduurilor biodegradabile provenite din agricultura, industrie, domeniul forestier si deseurile casnice contribuie in prezent cu aproximativ 14% la consumul mondial de energie primara.

Regenerarea rapida, distributia uniforma, abundenta si oportunitatea de reciclare sunt avantaje care au propulsat biomasa (primara, secundara si reziduala) ca una din principalele forme de energie regenerabila utilizate in producerea energiei termice, electrice sau a biocarburantilor.

Proiectam, dezvoltam si optimizam sisteme si facilitati de conversie corespunzatoare a biomasei in energie sigura, curata, cu riscuri minime pentru sol, aer si apa.