Konsent Consulting engineers
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba
  • Română
  • English
  • Alege limba

Atributele inginerului consultant

Inginerul consultant aduce valoare proiectelor prin respectarea celor cinci atribute de baza evidentiate de catre FIDIC: responsabil, competent, integru, impartial si corect.

 

Responsabil

Inginerul consultant isi cunoaste responsabilitatea fata de profesie, in particular si societate, in ansamblu si actioneaza in consecinta.
Acesta este capabil sa-si seteze asteptari realiste si, ulterior, sa identifice solutiile tehnice, economice si de management ce pot conduce la rezolvarea impedimentelor ce pot sa apara.
Inginerul consultant promoveaza reputatia profesiei sale, fara sa sacrifice demintatea si corectitudinea ce il definesc.

 

Competent

Inginerul consultant tine pasul cu vremurile in care traieste, cultivandu-si si imbunatatindu-si in permanenta cunostintele, in contextul dinamicii tehnologice, economice, legislative si de management.
Acesta reuseste sa integreze toate abilitatile pe care le poseda pentru a livra rezultate ce corespund asteptarilor Beneficiarului.


Integru

Activitatea inginerului consultant ramane dedicata interesului Beneficiarului, indiferent de situatie. Acesta isi indeplineste sarcinile profesionale cu integritate si loialitate, independent de alte interese nedeclarate.

 

Impartial

Inginerul consultant este incoruptibil, indiferent de contextele neprevazut si raporteaza fara amanare catre Beneficiar orice conflict de interese care ii poate afecta exercitarea sarcinilor de lucru.
Acesta isi mentine o atitudine impartiala in privinta deciziilor si a recomandarilor legate de dinamica proiectului.

 

Corect

Corectitudinea ghideaza activitatea inginerului consultant, atat in relatia cu subordonatii, cat si in cea cu egalii si superiorii sai.
Inginerul consultant tinde spre excelenta, prin competenta si verticalitate, fiind atent ca actiunile sale sa nu atinga, intentionat sau neintentionat, reputatia si activitatea profesionala ale altor persoane.

Specialistul va refuza inlocuirea altui inginer consultant angajat intr-o activitate concreta in cadrul unui proiect; in cazul in care ii vor fi solictate serviciile pentru un proiect in desfasurare, se asigura ca predecesorul sau a fost notificat in scris de catre Beneficiar, in prealabil.

In situatia in care i se solicita auditul activitatii unui alt specialist, inginerul consultant va manifesta o conduita profesionala adecvata, respectand politicile care se impun si niciun alt criteriu subiectiv.
Acesta va coopera fara retineri cu organismele de ancheta ce investigheaza oricare contract de servicii sau constructii, daca este solicitat.

De asemenea, inginerul consultant este refractar obtinerii sau oferirii oricaror sume de bani sau alte foloase materiale ce ar putea manipula procesul de selectie ori influenta opinia impartiala a acestuia.