Infrastructura de transport

Infrastructura de transport este o facilitate indispensabila vietii moderne, reprezentand un adevarat „fir rosu” pentru societate si comunitati.

Ne punem amprenta in proiecte moderne de infrastructura, care stabilesc conexiuni intre oameni si locuri, ofera fluiditate, inlesnesc schimburile economice si se insereaza armonios in cadrul mediului natural.

Desfasurand activitati de planificare, consultanta, asistenta tehnica si management al contractelor in infrastructura, dezvoltam impreuna sisteme de transport integrate, capabile sa raspunda tuturor cerintelor de ordin functional, social si economic.

Sprijinim initiativele de amenajare si modernizare a aeroporturilor, ca piloni de dezvoltare regionala, prin solutii ce se potrivesc specificului local si pot totodata sa ofere o dimensiune globala, ce satisface criterii exigente de eficienta, securitate, confort, sustenabilitate.

Transportul aerian reprezinta o expresie a globalizarii si are un profil dominant in transportul international. Nevoia de deplasare rapida intre destinatii indepartate si dinamica economica solicita o infrastructura moderna, sigura, functionala, la costuri optimizate si cu o capacitate in crestere.

AEROPORTURI

Sectorul international de aviatie sprijina dezvoltarea economica si sociala si face lumea sa para mai mica.
Aeroporturile de astazi sunt, in consecinta, intr-un proces constant de extindere si modernizare, antrenand resurse importante si un efort multidisciplinar.
Echipamentele performante de check-in si securitate solicita noi functii din partea cladirilor terminal, a caror proiectare influenteaza semnificativ performanta aeroportului si generarea de venituri.

Intelegerea obiceiurilor de asteptare, a fluxului de pasageri si a nevoilor acestora ne motiveaza sa contribuim la implementarea proiectelor de dezvoltare a aeroporturilor, luand totodata in calcul necesitatea de a minimiza impactul asupra mediului.

CAI DE RULARE

Planificam si asistam proiecte de constructie si modernizare a cailor de rulare la standarde tehnice ridicate, pentru a intretine operabilitatea aeroporturilor si a sustine atragerea de profit.

Credem in proiecte de modernizare si extindere a infrastructurii feroviare prin strategie, expertiza si inovatie, pentru a obtine cea mai buna combinatie intre functionalitate, costuri accesibile pentru operatori si calatori si impact redus asupra mediului si asezarilor umane.

Transportul feroviar este privit adesea ca o alternativa sigura si ecologica la traficul rutier suprasolicitat.

O infrastructura feroviara moderna si durabila este nu doar o oportunitate de decongestionare a traficului, ci si un important vector de mobilitate sociala si dezvoltare economica.

TREN – TRANSPORT DE MASA

Stim care sunt asteptarile calatorilor: un transport feroviar mai rapid, mai sigur, punctual, confortabil, la standarde tehnnologice superioare.

Pentru a aduce mai aproape oamenii de locurile in care vor sa ajunga, credem ca e nevoie de un o infrastructura feroviara inspirata din nevoile lor.

Plecand de la aceasta premisa, asistam implementarea proiectelor de extindere si modernizare a cailor ferate, in spiritul dezvoltarii durabile.

METROU, TRAMVAI – TRANSPORT URBAN

Fluxul zilnic de calatori ce aleg transportul urban in comun pentru a se deplasa catre scoala sau serviciu este in crestere.
Tramvaiul si metroul sunt doua dintre alternativele cele mai accesibile, capabile sa preia o buna parte din traficul rutier adesea congestionat.
Sustinem proiectele de investiii in redimensionarea si modernizarea retelelor feroviare urbane, pentru un transport urban ecologic si fluid.

GARI & STATII & DEPOURI

Departe de a fi simple locuri de tranzit, garile si statiile reprezinta o interfata intre calatori si oras.
Tendinta este de a le atribui valoarea unor spatii integrate de asteptare, relaxare si lucru, care ofera confort, siguranta si ospitalitate.

Arhitectura acestora se integreaza in peisajul urban si contribuie la procesul de regenerare urbana.

Depourile, pe de alta parte, au un rol important in a asigura parcarea in siguranta a garniturilor si facilitatile tehnice necesare pentru revizie.

Ne implicam in proiecte de infrastructura navala capabile sa stabileasca punti de schimb avantajoase, durabile, cu un impact minim asupra spatiului natural si locuit.

Tendintele mondiale indica o crestere constanta a volumelor de marfa transportate dintr-un spatiu geografic in altul, astfel ca transportul naval, una din cele mai vechi modalitati de transport, ramane o componenta vitala a economiei globale.

Initiativele de modernizare si dezvoltare a infrastructurii navale au sarcina de a oferi solutii eficiente pentru actorii economici si totodata de a respecta mediul natural si comunitatile din zona litorala.

PORTURI

Zonele costiere gazduiesc adesea asezari urbane importante si concetreaza o mare parte a populatiei globale.

Porturile, ca centre ale infrastructurii navale, trebuie sa tina seama, concomitent cu deschiderea si dezvoltarea economica, si de necesitatile comunitatilor din vecinatate si sa permita conservarea habitatelor naturale.

Coordonam proiecte de infrastructura portuara sigura, deschisa, competitiva, durabila.

CANALE NAVIGABILE

Lucrarile de amenajare, modernizare si redimensionare a canalelor navigabile necesita solutii tehnice care sa imbunatateasca fluxul de trafic naval si viteza de circulatie, pe de o parte si sa integreze masuri de protejare a habitatelor naturale si de prevenire a hazardelor, pe de alta.

Traficul rutier este intr-un proces constant de redimensionare, ca raspuns la nevoia accentuata de mobilitate a populatiei, al cresterii a numarului de autovehicule si al dinamicii economice.

Proiectam si gestionam proiecte de infrastructura rutiera durabile, ce imbina utilitatea, raspund nevoilor economice, sociale si de mediu si surprind intocmai asteptarile tehnice, practice si estetice ale beneficiarilor.

AUTOSTRAZI

Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie sa se deplaseze repede, confortabil si sigur.

Aducem aceasta necesitate mai aproape de realitate: drumuri moderne, cu o capacitate mare de trafic, pe care se poate calatori in siguranta si intr-un timp mult redus, la standarde internationale si prin care progresul economic regional este neingradit.

Ne angajam expertiza si experienta in infrastructura prin proiecte ambitioase de autostrazi, contribuind activ la modernizarea si dezvoltarea economica si turistica.

Punem oamenii in miscare si ne concentram experienta tehnica si de management pentru a depasi limitarile logistice, financiare, ecologice sau de timp.

DRUMURI EXPRES

Proiectele de drumuri expres reprezinta o alternativa viabila de modernizare si fluidizare a traficului prin cresterea vitezei de circulatie si astfel reducerea timpilor de deplasare, cu un impact similar autostrazilor in ceea ce priveste dezvoltarea locala si regionala.

La fel ca si autostrazile, drumurile expres permit stabilirea de conexiuni rapide, sigure si mai putin aglomerate intre orase si regiuni, cu avantajul unor costuri de constructie semnificativ mai reduse si cu posibilitatea de a fi transformate ulterior in autostrazi care sa suporte un volum de trafic superior.

Ne aliniem tendintelor setate in cel mai recent Master Plan General de Transport si asistam proiecte de drumuri expres ce valorifica limitarile actuale de ordine topografic si financiar.

DRUMURI EUROPENE

Drumurile europene sunt veritabile axe de dezvoltare economica si turistica, avand misiunea de a conecta comunitati si puncte cardinale, printr-o retea de transport moderna, accesibila si rapida.

Ne implicam in dezvoltarea strategica a retelei de drumuri europene, asistand constructia si dezvoltarea acestor rute de importanta internationala, pe parcursul tuturor etapelor, in conformitate cu standardele de inginerie impuse de Comisia Economica a ONU pentru Europa.

Totodata, sprijinim extinderea si devoltarea axelor majore ce alcatuiesc reteaua transnationala europena TEN-T, de importanta economica strategica.

DRUMURI NATIONALE

Drumurile nationale principale si secundare reprezinta linii de legatura cu drumurile europene si cu cele judetene.
In ansamblu, acestea deseneaza o retea de legaturi intre principalele asezari urbane, punctele de frontiera si capitala.

Contribuim la implementarea proiectelor de modernizare si dezvoltare a drumurilor nationale, pentru un transport rutier durabil, care sa permita circulatia in conditii optime de siguranta si confort, indiferent de anotimp.

DRUMURI JUDETENE

Drumurile judetene au un rol important in dezvoltarea regionala, asigurand accesibilitatea localitatilor si conexiunea cu drumurile nationale, pe de o parte, si cu strazile urbane si drumurile comunale, pe cealalta parte.

Prin implicarea in proiecte de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, sprijinim imbunatatirea vietii locuitorilor, dezvoltarea economica locala si regionala si inlesnim legaturile dintre zonele urbane si cele rurale.

STRAZI URBANE

Strazile ocupa cea mai mare parte a spatiului public urban, au o functionalitate complexa si reprezinta adevarate axe de-a lungul carora se desfasoara viata economica si sociala a comunitatii.

Sprijinim revitalizarea si dezvoltarea unor strazi urbane moderne, capabile sa suporte un trafic pietonal si rutier fluid si sigur.
Redam identitatea strazilor care pun in valoare potentialul turistic al orasului si se integreaza cu succes in peisajul urban, completandu-i personalitatea.

Aspectul si utilitatea strazilor urbane asupra carora ne punem amprenta se completeaza reciproc si intampina asteptarile beneficiarilor directi – membrii comunitatii.

SOSELE DE CENTURA

Sosele de centura sunt investitii in fluiditatea si calitatea vietii rezidentilor, deoarece permit decongestionarea traficului intens din interiorul oraselor si inlaturarea disconfortului generat de vehiculele de mare tonaj: blocaje, zgomot, praf, trepidatii, circulatie ingreunata.

Planificam, proiectam si asistam implementarea unor rute alternative accesibile pentru cei care tranziteaza marile aglomerari urbane si gestionam provocarile de ordin tehnic, administrativ si topografic ce pot aparea in acest tip de investitii rutiere.

PODURI

Podurile sunt proiecte de infrastructura ce imbina functionalitatea cu siguranta si rezistenta.

Constructii robuste si strategice, capabile sa conecteze oameni si locuri si sa asigure o circulatie fluida, podurile ofera in acelasi timp solutii pentru pentru limitarile mediului natural si construit.

Dincolo de destinatia functionala propriu-zisa, podurile sunt constructii ce capata adesea o valoare emblematica, gratie inovatiei tehnice, arhitecturii robuste si distinctive.

Ne concentram expertiza in proiectarea de poduri care surprind nevoile locale, ofera continuitate si creeaza legaturi economice si sociale.

TUNELURI SI PASAJE

Traficul subteran constituie o extensie viabila a celui suprateran, acolo unde mediul natural ridica provocari sau volumul de trafic o impune.

Tunelurile, la fel ca si podurile, realizeaza legaturi si sustin suplimentarea nevoilor de trafic.
Totodata, aceste constructii ofera avantajul unui impact ecologic redus, reduc semnificativ poluarea fonica si vizuala si eficientizeaza utilizarea spatiului rutier.

Livram solutii multidisciplinare si inovative pentru proiecte performante de tuneluri, ce raspund asteptarilor autoritatilor si comunitatilor implicate.