Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București

Valoarea totală: 420.113.085 lei, fără TVA.

Obiectivul general:

“Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București” este un proiect etalon pentru sistemul feroviar românesc, menit să asigure compatibilitatea infrastructurii feroviare române cu infrastructura transeuropeană de transport, prin interconectarea Aeroportului cu întreaga reţea de cale ferată a României şi cu reţeaua europeană de transport TEN-T.

Obiective specifice:

  • Asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, a trei podeţe, a instalaţiei de centralizare electronică şi a unei staţii de călători la terminalul T1.
  • Creşterea calităţii serviciilor de transport public de călători, prin introducerea în circulaţie de trenuri cu mers cadenţat, cu o frecvenţă favorabilă atât transportului de călători spre şi de la aeroport, dar şi transportului de călători de navetă spre şi dinspre Capitală.

Servicii:

Consultanță, management de proiect și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente proiectului.