Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov-Simeria, componenta a Coridorului Pan European IV

Consultanta in domeniul managementului executiei si pentru verificarea executiei lucrarilor de constructii si instalatii, aferenta obiectivului de “Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov-Simeria, componenta a Coridorului Pan European IV pentru a asigura circulatia trenurilor cu o viteza de 160 km/h”, pe tronsonul Coslariu-Simeria – Lotul 1

Stim foarte bine cat de importanta este infrastructura de transport, o facilitate indispensabila vietii moderne si recunoastem valoarea ei pentru societate si comunitati. De aceea, prin proiectele de dezvoltare a sistemelor de transport integrate KONSENT stabileste conexiuni intre oameni si locuri si inlesneste schimburile economice. In acelasi timp, cautam sa raspundem tuturor cerintelor de ordin functional, social si economic integrand solutiile noastre in mod armonios in cadrul natural.

Prin contractul Consultanta in domeniul managementului executiei si pentru verificarea executiei lucrarilor de constructii si instalatii tronsonul Coslariu-Simeria – Lotul 1 desfasuram activitati de planificare, consultanta, asistenta tehnica si management in dezvoltarea infrastructurii de transport a judetelor Alba si Hunedoara. Reabilitarea tronsonului va creste gradul de siguranta si confort si va reduce timpul de calatorie cu trenul precum si timpul de transport al marfurilor.

In cadrul acestui proiect se realizeaza lucrari de consolidare si reabilitare a podurilor si podetelor, se construiesc poduri noi, se desfasoara lucrari de electrificare si energoalimentare, precum si lucrari aferente retelei de telecomunicatii. De asemenea, se fac lucrari de executie pentru instalatii de semnalizare si sunt reabilitate peroanele. Totodata, se desfasoara lucrari de amenajare a infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati.

Obiectivul proiectului consta in modernizarea a 74,43 km de cale ferata  pe tronsonul mentionat, astfel incat trenurile de calatori sa poata circula cu o viteza maxima de  de 160 km/h, iar cele de marfa cu viteza maxima de 120 km/h. Astfel, este vizata indeplinirea standardelor din Acordul European privind marile linii de transport international combinat si instalatii conexe.

Valoarea proiectului de reabilitare pe tronsonul Coslariu – Simeria depaseste 300 de milioane de Euro, proiectul fiind co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013. 85% din fonduri sunt asigurate de Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune – fonduri nerambursabile – iar restul de 15% provin de la bugetul de stat.
Proiectul face parte din Axa Prioritara nr. 1 „Modernizarea si dezvoltarea Axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem durabil de transport si integrarii acestuia in retelele de transport ale UE”, Domeniul major de interventie 1.2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare de-a lungul Axei Prioritare TEN-T 22″.